شما اینجا هستید : فورجینگ لند  -> جوش سر به سر میلگرد >

جوش سر به سر میلگرد و جوش فورجینگ ( از صفر تا 100 + آپدیت 1403 )

جوشکاری فورجینگ با نام سر به سر میلگرد نیز شناخته می شود. این نوع جوشکاری از روش های متداول در پروسه اتصال بین میلگردها است. برای این که جوش فورجینگ انجام شود شعله ای متشکل از گاز اکسیژن و یک گاز دیگر که به طور معمول استیلن است لازم است. با بهره گیری از شعله ایجاد شده دو طرف میلگرد را حرارت می دهند تا به وضعیت خمیری در بیایند. بعد از آن میلگردهایی که نرم شده اند را با فشار زیاد به هم وصل می کنند. این نوع از اتصال دارای مزایا و معایبی است. توجه داشته باشید که پروسه جوشکاری فورجینگ زیر مجموعه ای از جوشکاری اکسی اتیلن است که دمای ایجاد شده بین سوختن گاز با فشار هیدرولیکی سبب به وجود آمدن پیوندها و اتصالات بین مولکول ها در میلگردها می شود. این اتصال از مقاومت و استحکام بسیاری بالایی برخوردار است. از جمله نقاط قوت جوشکاری سر به سر میلگرد همان نبود ماده واسطه ای مثل سیم جوشکاری یا الکترود و یا پودر جوشکاری است. لذا دو قطعه مورد نظر بدون هیچ گونه ماده واسطه ای به هم اتصال می یابند. این امر سبب می شود که نیاز به فاکتورهای مختلف برای جوشکاری به حداقل کاهش پیدا کند و کار جوشکاری به راحتی هر چه تمام تر پیش برود.

از دیگر نکات مثبتی که می توان در روش جوشکاری فورجینگ بیان کرد این که نیازی به بهره گیری از برق و اثر آمپر و ولتاژ نیست. لذا جوشکاری فورجینگ یک روش راحت برای اتصال میلگردها است. اما در نظر داشته باشید با وجود این که این روش جوشکاری بسیار راحت و ساده است؛ اما نیاز به مهارت بالا و دارا بودن گواهینامه معتبر برای این کار بسیار اهمیت دارد. مهارت بالا برای جوشکاری فرورجینگ و یا همان دو سر میلگرد بسیار مهم و حیاتی است. برای افرادی که می خواهند این روش جوشکاری را بیاموزند سطوح آموزشی در سه مرحله وجود دارد. در شروع کار اپراتور با گذراندن دوره های تئوری و عملی آموزش فورجینگ در آموزشگاه و قبول شدن در آزمون مدرک جوشکاری در پایه 3 را اخذ می کند. زمانی که جوشکار، موفق به کسب این مدرک شود می تواند میلگردها تا اندازه 22 را جوش بدهد و بعد از گذشت سه ماه کاری و ارائه دادن تمام سندها و فیلم ها در حین کار در امتحان پایه دوم شرکت می کند. در این مرحله فرد فورجینگ کار، اجازه دارد که میلگردها با اندازه 25 و 28 را جوش بدهد. در پایان شخص می تواند پس از گذشت  شش ماه از آغاز کار و با آزمون نهایی گواهینامه پایه را بگیرد. در این مرحله فورجینگ کار می تواند میلگردها با ابعاد 32 را جوشکاری کند.

تاریخچه جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد

برای نخستین بار، در سال 1318 شمسی در شهر ادامس در آمریکا از جوشکاری فورجینگ برای جوش دادن ریل های راه آهن انجام گرفت. در سال 1319 شمسی کشور ژاپن نیز این نوع جوشکاری را بر روی ریل های راه آهن به انجام رساند. در نهایت در سال 1331 جوشکاری با فشار گاز بر روی سازه های بتنی و میلگردهای مختلفی انجام شد. با بهره گیری از تکنولوژی جوشکاری با روش فشار گاز در ساختمان های مرتفع در ژاپن آغاز شد. بعد از گذشت دهه ها از آغاز جوشکاری میلگردها با روش فشار گاز یا به اصطلاح فورجینگ در کشور ژاپن در حال حاضر 80 درصد از اتصالات میان میلگردها در این کشور برای وصل شدن به روش محکم با این شیوه صورت می گیرند.

نکات مهم در استفاده از جوشکاری فورجینگ

برای انجام جوشکاری فورجینگ، توجه به عوامل مختلفی موثر است. در صورت بهره گیری از این نوع جوشکاری لازم است که قوانین مخصوص رعایت شود و در هر زمان پیاده سازی و کیفیت درست جوشکاری با روش صحیح، تحت نظر و کنترل باشد. مقرراتی که برای انجام جوشکاری سر به سر میلگرد وضع شده است دشوار هستند. به عنوان مثال مرکز راه و شهرسازی عنوان کرده است در صورتی که از این نوع جوشکاری استفاده کنید بایستی همه جوش ها در هر مکان از سازه به شکل چشمی تحت نظر قرار بگیرد و حتی یک جوش نیز از دیده پنهان نشود.  به علاوه برای این که کیفیت بالای جوش های فورجینگ با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد لازم است که برای هر دویست عدد جوشی که انجام می شود 30 تای آن ها تست شود. در نظر داشته باشید که تست جوش ها با روش التراسونیک انجام می پذیرد. این قوانین سخت به گونه ای است که حتی اگر یک جوش ناسالم دیده شود بایستی در اسرع وقت رفع شود. این در حالی است که اگر تعداد جوش های معیوب بیشتر از 2 عدد باشد بایستی تمام جوش ها از ابتدا تست شوند و در زمان تست هیچ جوش جدیدی انجام نشود. اگر با راه اولتراسونیک عیبی در جوش ها دیده شود فقط لازم است که جوش ناقص حذف شود و جوشکاری دوباره انجام گیرد و یا این که میلگردها با اندازه های مشابه  اضافه شود.

مزایای جوشکاری فورجینگ

از مزیت های جوشکاری فورجینگ می توان موارد مهم زیر را نام برد:
•    از آن جا که مقدار مواد استفاده شده در جوشکاری فورجینگ کم است؛ لذا هزینه های مرتبط با انتقال و جا به جایی نیز کم است.
•    در مکان وصل شدن دو طرف میلگرد، یکپارچگی در آنالیز بارها برقرار است.
•    با بهره گیری از جوشکاری سر به سر میلگرد می توان با کمترین اندازه از طول ها، اتصال را انجام داد.
•    در روش فورجینگ، به علت حذف شدن اورلپ سنگینی سازه ها کاهش می یابد.
•    پیاده سازی این نوع از جوشکاری احتیاج به برق سه فاز ندارد.
•    در جوشکاری فورجینگ به راحتی می توان از تجهیزات مورد نیاز استفاده کرد.
•    جوشکاری سر به سر میلگرد در زمان سریع و با هزینه ای کم قابل انجام است.
•    حجم و اندازه میلگردها در جوشکاری فورجینگ کم می شود؛ بنابراین مخلوط شدن بتن ها با میلگردها زیاد می شود.
•    در جوشکاری فورجینگ به میلگرد کمتر نیاز است و این خود می تواند صرفه اقتصادی را در پی داشته باشد.
•    چینش میلگرد در جوشکاری سر به سر میلگرد به گونه ای است که تا حد قابل قبولی تعداد اشتباهات کم می شود.

•    در جوشکاری سر به سر میلگرد می توان همه میلگردهایی که اضافه هستند و به نوعی ضایعات به حساب می آیند را نیز در این روش به کار گرفت.
•    در این روش جوش دادن، آرمارتورها خاصیت فلزی و متالورژیکی خود را حفظ می کنند.
•    با کم شدن حجم میلگردها در این نوع جوشکاری، اجرای ویبره به شکل بهتری انجام می شود.
•    جوشکاری با روش فورجینگ سبب مقاوم سازی هر چه بیشتر سازه در مقابل بسیاری از عوامل از جمله زلزله می شود. در واقع با انجام جوشکاری سر به سر میلگرد می توانید تا حد بسیار بالایی، ساختمان را در برابر زلزله ایمن سازی نمایید.
•    توجه داشته باشید که با جوشکاری فورجینگ، ضخامت میلگرد در محل وصل شدن بیشتر می شود، لذا مقاومت و استحکام آن بالا می رود.
•    روش جوشکاری فورجینگ را می توان در هر بخش از سازه ها مورد استفاده قرار داد.
•    با جوشکاری فورجینگ، مصرف میلگردها را به حداقل می رسانید. لذا وزن و سنگینی سازهها کم می شود. لذا مقدار نیروی ثقل هم کاهش می یابد. در نتیجه سازه شما محکم تر می شود.
•    اورلپ یا همان وصله پوشش دهنده در جوشکاری سر به سر میلگرد کم می شود. این در حالی است که یکپارچگی و انسجامی که در اثر این جوشکاری به وجود می آید، باعث بالا بردن مقاومت سازه در مقابل زلزله می شود.
•    با جوشکاری فورجینگ، بتن ریزی و ویبره بهتر انجام می گیرد. زیرا حجم و تراکم در میلگردها کم است.
•    در نظر داشته باشید که جوشکاری فورجینگ بر طبق استانداردهای جهانی است.
•    در روش جوشکاری سر به سر میلگرد، متصل شدن نیروها در بخش فولادی مقاطع بتن بدون واسطه منتقل می شود.

معایب جوش فورجینگ

•    به علت این که در جوشکاری فورجینگ ازاکسی اتیلن استفاده می شود و در حین انجام کار دمای آن را تحت کنترل در آورد؛ به همین دلیل جوشکاری فورجینگ از این نظر دارای عیب است.
•    از دیگر عیوبی که متوجه جوشکاری فورجینگ یا سر به سر میلگرد می باشد این است که نمی توان به طور دقیق زمان مورد نیاز برای حرارت دادن را مشخص کرد. تعیین زمان جوشکاری در این روش با هر بار اجرا تجربی است و فرمول خاصی ندارد.
•    در نظر داشته باشید تنها از افراد با مهارت بسیار بالا بایستی در این نوع جوشکاری بهره گرفت. این خود می تواند یکی از معایب جوشکاری به روش فورجینگ باشد.
•    از دیگر عیوبی که می توان در مورد جوشکاری سر به سر میلگرد برشمرد این است که نوع آب و هوای منطقه ای که در آن این نوع جوشکاری انجام می شود بر کیفیت کار تاثیر گذار است. به طوری که هر چه دمای محیط کمتر باشد و منطقه سردتر باشد، این نوع جوشکاری به خوبی انجام نمی شود. لذا اتصال و جوش شکننده می شود و کیفیت بدی پیدا می کند. لذا جوشکاری سر به سر میلگرد را نمی توان در هر مکانی بدن توجه به نوع آب و هوای آن انجام داد که این می تواند از معایب بزرگ برای جوشکاری فورجینگ به شمار رود.
•    از آن جا که روش جوشکاری سر به سر میلگرد متاثر از باد نیز هست لذا این خود می تواند بر نتیجه کار تاثیر منفی بگذارد. توجه داشته باشید که حرارت دان به آرماتورها سبب تغییر شکل در ساختمان آن ها می شود و استحکام و مقاومت آن ها را تا حد زیادی کم می کند. لذا می توان این گونه نتیجه گیری کرد که روش جوشکاری فورجینگ روشی مورد اطمینانی نیست. لذا این یکی از عیب های این مدل از جوشکاری محسوب می شود.

جوش سر به سر میلگرد چیست ؟
در این روش برای انجام شدن جوشکاری و به منظور اتصال میلگردها به یکدیگر، شعله را با استفاده از گاز اکسیژن و یک گاز سوختنی دیگر به وجود می آورند تا مراحل جوشکاری سر به سر میگلرد انجام شود.
شماره تماس برای سفارش خدمات جوشکاری فورجینگ چه شماره ای می باشد؟
برای استفاده از خدمات جوشکاری فورجینگ با شماره 66567331 021 تماس بگیرید.
چه مواردی را می‌توان با استفاده از جوشکاری فورجینگ به هم متصل کرد؟
طیف وسیعی از مواد را می توان با جوش فورجینگ به هم متصل کرد. از آهن، آلومینیوم و مس گرفته تا برنج و البته فولاد، گزینه‌های گسترده‌ای وجود دارند.
خدمات فورجینگ در چه مناطقی می باشد؟
شرکت تهران فورجینگ در تمامی نقاط کشور آماده ارائه خدمات می باشد.
پیوند ها
اطلاعات تماس با ما

تلفن: 02166567331

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد شرکت مهندسی تهران فورجینگ محفوظ می باشد.
طراحی سایت : ایران طراح